T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI GAZİANTEP İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Ebru GÜNDEŞ

 

 

         

      (12 Ekim 1974), sunucu, dizi oyuncusu, ses sanatçısı.

Hayatı:

İstanbul doğumlu Gaziantepli sanatçı, Neşe Demirkat ile tanışan Gündeş, Koral Sarıtaş ile Selçuk Tekay'in bulunduğu Marş Müzik Yapım ile anlaşır. Gündeş, albüm hazırlıklarına başlamadan önce Emel Sayın´a vokalistlik yapmıştır. Azeri iş adamı Reza Zarrab'la evlenmiştir. 15 Ekim 2011 de kızı Alara'yı kucağına alarak anne olmuştur.

 

Müzikal Kariyeri:

Diskografi:

• 1993: Tanrı Misafiri

• 1994: Tatlı Bela

• 1995: Ben daha Büyümedim

• 1996: Kurtlar Sofrası

• 1998: Sen Allah'ın Bir Lutfusun

• 1999: Dön Ne Olur

• 2001: Ahdım Olsun

• 2003: Şahane

• 2004: Bize de Bu Yakışır

• 2006: Kaçak

• 2008: Evet

• 2011: Beyaz

• 2012: 13,5

Videografi:

Şarkı

• 1992 "Demir Attım Yalnızlığa", "Tanrı Misafiri", "Gel Diyemem"

• 1994 "Tatlı Bela", "Gurur"

• 1995 "Fırtınalar", "Sevme Yanarsın", "İki Gözüm İki Bulut"

• 1997 "Deli Divane", "Sırnaşık Sevgilim", "Yalancı Bahar"

• 1998 "Sen Allah'ın Bir Lütfusun", "Erkekler", "Karayağızım", "Dön Ne Olur", Çingenem", "Unuturum", "Hata"

• 2001 "Sensizim", "Akıllı Ol", "Seni Seviyorum", "Telafi", "Vazgeçmem"

• 2003 "Alev Alev", "Ceza Mı"

• 2004 "Seninle Çok İşim Var", "Söyleyin", "Ben Seçilmem Seçerim"

• 2006 "Kaçak", "İyi Şanslar", "Hayatta Başarılar Diliyorum"

• 2008 "Kızıl Mavi", "Ölümsüz Aşklar"

• 2011 "Ağlamayacağım", "Beyaz", "Aldırma Deli Gönlüm"

• 2012 "Seni İstiyorum", "Sen Yoluna Ben Yoluma", "Yaparım Bilirsin